Pre vek i po, firmu Schülke & Mayr su 1889. godine osnovali Rudolf Schülke i Julius Mayr kako bi proizveli prvi dezinficijens na svetu – LYSOL. Zahvaljujući ovom preparatu obuzdana je velika epidemija kolere unete preko hamburške luke, čime je sprečeno desetkovanje stanovništva Evrope. Time su postavljeni temelji savremene dezinfekcije kakvu danas poznajemo.

Vremenom je posao firme Schülke & Mayr počeo da se širi i na druge oblasti higijene, negu tela i proizvode za posebne namene, što je Schülke &Mayr-u omogućilo da zauzme značajnu poziciju na tržištu i postane lider u nekim od oblasti proizvodnje.

Sredinom XX veka firma seli svoje sedište i proizvodni pogon iz Hamburga u Norderstedt, gde se i danas nalazi centralizovana proizvodnja i potpuna kontrola kvaliteta antiseptično-dezinfekcionih preparata koji se koriste u oblasti zdravstva, farmaceutske industrije, veterine, prehrambene industrije i higijene u javnom sektoru.

U cilju održanja najviših standarda proizvodnje i kontrole kvaliteta, Schülke& Mayr nema niti izdvojenih niti licenciranih pogona. Zbog toga su u Schülke & Mayr-u izuzetno ponosni što kupci prepoznaju njihove visoke standarde i superioran kvalitet proizvoda i konstatno teže, kako putem istraživanja tako i putem sugestija svojih kupaca, podizanju standarda i pružanju efikasne i pozdane usluge.

schulke