HalobebaAutor Datum 1. oktobra 2016.


Ostvarili smo veoma uspešnu saradnju sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, putem HALOBEBA projekta, gde smo se uključili u međunarodni projekat za podršku majke i deteta pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i UNICEF-a -„Školu za trudnice i roditeljstvo“ . Škola je razvojno-promotivni i preventivni program sa osnovnim ciljem promocije i zaštite zdravlja majke i deteta, posebno sa aspekta pomoći i samopomoći tokom trudnoće i nakon porođaja.
Učestvovali smo u izradi Priručnika čiji cilj je ujednačavanje rada timova, odnosno utvrđivanje osnovnih standarda po pitanju opreme, prostora, metoda i sadržaja rada.

Krajnji cilj je da se trudnica što bolje pripremi za porođaj i osposobi znanjem i veštinama za negu, ishranu i razvoj deteta
Kao deo HALOBEBA projekta, ponosni smo što smo postali donatori projekta „Beogradski bebi klub“ čija podrška porodiljama u vidu poklon-paketa obuhvata potrebe svake porodilje i novorođenčeta u prvim danima po izlasku iz porodilišta.

Na osnovu studije urađene 2012. godine o upotrebi octenisept®spreja u tretmanu pupčanog patrljka ili pupčane rane, koja je dala izvanredne rezultate, odlučeno je da sastavni deo paketa bude antiseptik octenisept® od 50 ml kao preparat izbora.
Kao podrška ovom projektu za porodicu i edukaciji o primarnoj ulozi higijene, peventive i svrsishodne dezinfekcije, Miofarm Eksport Import d.o.o. ima veliko zadovoljstvo da učestvuje kao donator octenisept®-a za potrebe projekta.
Po savetu „Halobeba“, spisak stvari potrebnih mami i bebi kada stignu kući iz porodilišta možete pogledati ovde.

Comments are disabled.