Moć prirode

Za negu kože glave oslanjamo se na vredne i prirodne sastojke već više od 30 godina. Ne vidimo razloga da proizvodi sirove nafte dolaze u dodir sa kosom i kožom glave. Ne vidimo nikakvu svrhu u tome da silikoni deluju na kožu glave. Priroda nam daje ono što nam je potrebno. Iz iskustva se oslanjamo na jačanje aktivnih sastojaka obogaćenih vitaminima u kombinaciji sa biljnim esencijama. Oni ne samo da neguju, već i sprečavaju i zaustavljaju gubitak kose i ćelavost.

Pšenične klice

(Triticum vulgare)

Pšenične klice su izuzetno zdrave i sadrže mnogo nezasićenih masnih kiselina kao što su linolenska kiselina i tokoferoli (vitamin E). Ove supstance štite kožu i imaju hranljivi efekat.

Silicijum dioksid

(Terra Silicea)

Silicijum dioksid je mineral sa visokim sadržajem silicijuma. Silicijum se tradicionalno koristi za sprečavanje lomljivih noktiju i kose i za jačanje vezivnog tkiva.

Proso

(Panicum Miliaceum)

Proso sadrži mnogo minerala i – u poređenju sa drugim žitaricama – mnogo silicijuma (silicijumske kiseline), gvožđa i vitamina B6. Proso se tradicionalno koristi za lečenje bolesti noktiju i kose, između ostalog.

Mlečni kvasac

(Faex lac)

Mlečni kvasac prirodno sadrži širok spektar mikronutrijenata koji unapređuju zdravlje, kao što su enzimi, vitamini i posebno vitamin B kompleks, kao i esencijalne aminokiseline, elementi u tragovima i minerali.

Ovas

(Avena sativa)

Od svih uobičajenih žitarica, ovas je definitivno najbolja i najzdravija. Hranljivija je od drugih žitarica i puna je vitamina, proteina i minerala. U narodnoj medicini, ovas i njegovi ekstrakti se koriste za kožne bolesti.

Laneno seme

(Linum usitatissinum)

Laneno seme sadrži, između ostalog, linolnu, linolensku i oleinsku kiselinu, kao i sterole i triterpene. U narodnoj medicini, laneno seme se tradicionalno koristi za lečenje kožnih bolesti. Aktivni sastojci u lanenom semenu takođe imaju antiinflamatorno dejstvo.

Pirinač

(Oryza sativa)

Molekuli pirinča su veoma slični ceramidima koji se nalaze u ljudskoj koži. Ove supstance štite kožu od preranog isušivanja. Istraživanja pokazuju da ekstrakt pirinča može da skladišti vlagu u koži i da ima smirujući efekat, posebno na suvo vlasište.

Kopriva

(Urtica dioica)

Kopriva ima snažno antiinflamatorno dejstvo. Pospešivanje rasta kose verovatno posledica pojačane cirkulacije krvi u koži glave. U narodnoj medicini kopriva je posebno cenjena kao tonik za kosu protiv peruti i opadanja kose.

Ruzmarin

(Rosmarinus officinalis)

Između ostalog, ruzmarin podstiče zarastanje rana i ima antibakterijski efekat. Kada se koristi spolja, ruzmarin stimuliše cirkulaciju krvi. Tradicionalno, jača folikule kose i na taj način sprečava gubitak kose.

Luk

(Cepa)

Luk se smatra tajnom vitalnosti i snage. Sadrži vredne aminokiseline, jedinjenja sumpora i kalcijum. Antioksidati sumpora doprinose zdravoj crevnoj flori i na taj način podržavaju proces detoksikacije u telu, što zauzvrat koristi koži i skalpu.

Breza

(Betula alba)

Listovi breze sadrže flavonoide, posebno hiperozid i kvercitrin, kao i kalijumove soli, askorbinsku kiselinu i fenole. U narodnoj medicini, listovi breze su poznati po svom dejstvu na podsticanje rasta kose.

Preslica

(Equisetum arvense)

Ekstrakt preslice sadrži rastvorljivi silicijum koji može da prodre u gornje slojeve kože glave. Zajedno sa flavonoidima dobijenim iz biljnog ekstrakta, to dovodi do jačanja vezivnog tkiva, što omogućava regeneraciju kože.

Susam

(Sesamum indicum)

Mali susam – velika moć. Ove male semenke sadrže niz zdravih aktivnih sastojaka, kao što su nezasićene masne kiseline, na primer linolna kiselina. Tradicionalno, susam se koristi za kožu i kosu zbog svog hidratantnog efekta

Biotin

(Biotin; ex. Vitamin H)

U okviru poznate Wella studije iz 1996. godine, dokazano je da „upotreba od samo 0,003% biotina jača epitel oko korena dlake, jača strukturu vlasi i na taj način značajno povećava otpornost na lomljenje kose.“

Arginin

(L-Arginin)

Arginin vlaži i stimuliše metabolizam u koži, što zauzvrat pozitivno utiče na folikule dlake. Pored toga, ova aminokiselina se može akumulirati na stablu kose, što dovodi do jačanja kose. Štaviše, arginin podržava način delovanja cinka.

Cink

(Zincum)

Cink je univerzalni genije među elementima u tragovima. Dokazano je njegovo dejstvo protiv peruti, protiv preranog sedenja kose i na zatamnjenoj kosi. Dokazano je i dejstvo na zdravlje kože. Ovi efekti se mogu pripisati odvijanju njegovih aktivnosti u metabolizmu gornjih slojeva kože. Zajedno sa argininom, između ostalog, povećava se vlažnost kože.

Pantenol

(D-Panthenol)

Zbog svojih higroskopnih svojstava, pantenol podržava zadržavanje vlage u koži. U kosi prodire u unutrašnje jezgro i tako svojim hidratantnim dejstvom doprinosi poboljšanju elastičnosti.

Sumpor

(Sulfur)

Naš organski sumpor je koloidni sumpor. Ovo ima prednost u tome što može lako da deluje i što ga koža i skalp veoma dobro tolerišu. Koristi se za smanjenje masnoće (skalpa) kože i kose kao i protiv peruti. Organski sumpor deluje antiinflamatorno i antibakterijski.

Glicerin

(Glycerolum)

Glicerin koji koristimo je prirodnog, biljnog porekla. Koristimo samo visokokvalitetne sirovine. Njegov hidratantni i hranljivi efekat se ceni u kozmetičkim proizvodima.

Koren čička

(Radix Arctium minus)

Koren čička je svestrana lekovita biljka. Sadrži do 45% inulina (mešavina polisaharida napravljenih od građevnih blokova fruktoze), derivata kafeinske kiseline i triterpena. U narodnoj medicini veoma je popularan protiv peruti, opadanja kose i kožnih poremećaja.

Neven

(Calendula officinalis)

Za ovu drevnu lekovitu i ukrasnu biljku dokazana su antiinflamatorna, zaceljivačka i bakteriostatska svojstva. Tradicionalno, ekstrakti iz nevena se smatraju hranljivim i podstiču zarastanje rana.

SPHINGONY®

Ovaj aktivni sastojak, koji je po strukturi identičan prirodnim molekulima u koži, povećava sposobnost vlasišta da se regeneriše, stimuliše formiranje važnih gradivnih elemenata kao što su proteini i ceramidi i poboljšava zdravlje vlasišta. Studije i testovi primene pokazuju impresivno poboljšanje kvaliteta i kvantiteta kose. *SPHINGONY® je registrovani zaštitni znak kompanije Evonik Industries.