Stručni sastanak u HamburguAutor Datum 6. novembra 2019.


Sedište firme Schülke&Mayr GmbH nalazi se u Hamburgu u kome  je krajem oktobra bio i centar okupljanja medicinskih stručnjaka na vešdnevnom stručnom sastanku pod nazivom „Prevencija intrahospitalnih infekcija“.

Tema je uvek aktuelna, a istraživački tim Schülke&Mayr-a neprestano i neumorno radi na inovacijama u oblasti dezinfekcije u zdravstvenim ustanovama što je učesnicima skupa i predstavljeno.

Zanimljivost i simbolika vezana za Hamburg su i to što je on istorijski povezan sa sprečavanjem epidemije i nastankom dezinfekcije. Zato i nije čudo što se u centru Hamburga, ispred Gradske kuće, nalazi fontana sa statuom Higije, boginje ozdravljenja. Naime, 1892. godine u Hamburgu je izbila epidemija kolere, a njeno dalje širenje Evropom sprečeno je zahvaljujući prvom dezinficijensu koji su proizveli Rudolf Schülke i Julius Mayr, čija formulacija je bazirana na istraživanjima mikrobiologa Roberta Koch-a.

I dan-danas, nakon više od 125 godina, kompanija Schülke&Mayr GmbH tesno sarađuje sa Institutom Robert Koch, a rezultat te saradnje su savremeni proizvodi vrhunske tehnologije koji pouzdano sprečavaju širenje infekcija u 21. veku.

 

Comments are disabled.